ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




      Στα τέλη του Νοεμβρίου 2011 η  εργολαβική εταιρεία SKYCOM ΕΠΕ η οποία δραστηριοποιείται στα ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές, αναγκάζει τους συναδέλφους , παρότι πολλοί από αυτούς ήδη εργάζονταν από 2 έως 9 χρόνια , να υπογράψουν συμβάσεις με ημερομηνία λήξης το τέλος του 2011. Με την υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης οι συνάδελφοι θα έχαναν όλα τα δικαιώματα που είχαν ,όπως χρόνια υπηρεσίας ικανά για την μονιμοποίηση στα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, παραίτηση από την αποζημίωση που τους αναλογεί , καθώς και όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα όπως άδειες και επιδόματα.
Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους συναδέλφους υπέγραψαν, 4 όμως από αυτούς επέλεξαν  να πάνε κόντρα στους υπεργολάβους αρνούμενοι  να νομιμοποιήσουν τις ορισμένου χρόνου συμβάσεις που παρουσίασε η SKYCOM ΕΠΕ μη βάζοντας την υπογραφή τους. Διεκδίκησαν έτσι την αναγνώριση της αορίστου χρόνου σύμβασης εργασίας ,την αναγνώριση της ειδικότητας ,των επιδομάτων και την προϋπηρεσία τους.
     Μαζί με το κλαδικό σωματείο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.  ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα από την αρχή του Δεκέμβρη,με καταγγελίες σε επιθεώρηση εργασίας και υπουργείο εργασίας , με παρεμβάσεις σε καταστήματα των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ στο Περιστέρι ,στο Χαλάνδρι καθώς και στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αιόλου, με μέλη του και αλληλέγγυους.
Από την μεριά της εργολαβικής SKYCOM ΕΠΕ η αντίδραση ήταν η προσπάθεια προσέγγισης των τεσσάρων συναδέλφων μεμονωμένα για συμβιβαστική συζήτηση ,χωρίς να δέχονται την παρουσία μελών του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. , κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό.
      Στην  τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας που έγινε στις 21/2/2012 οι συνάδελφοι που αμφισβήτησαν από την αρχή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου δικαιώθηκαν. Μετά από μια 3ωρη συζήτηση μέσα στην επιθεώρηση εργασίας  κατέθεσαν με επιχειρήματα τους λόγους της μη υπογραφής  της ορισμένου χρόνου σύμβασης και κέρδισαν την σύμβαση αορίστου χρόνου, την προϋπηρεσία, την ειδικότητα, τα επιδόματα.
Από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα η συνδικαλιστική δράση των 4 συναδέλφων ήταν παραπάνω από αισθητή  μέσα στον εργασιακό τους χώρο, πράγμα που φαίνεται πως πείραξε περισσότερο τα στελέχη των ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορών παρά τα στελέχη της SKYCOM ΕΠΕ.
Αφού είδαν πως καμία από τις πρακτικές αυτές δεν κάμπτει τους συναδέλφους , που με τον αγώνα τους μέσω μιας  συλλογικής πρακτικής  άρχισαν να ανοίγουν θέματα όχι μόνο για το δικό τους εργασιακό καθεστώς , αλλά και για αυτό των συμβασιούχων, το σύστημα ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές-SKYCOM ΕΠΕ θέλοντας να τους τρομοκρατήσει, προχώρησε σε προειδοποίηση απόλυσης τους. Δική μας απάντηση είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στα  ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές.
   
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-         ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
-         ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
-         ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Δημοφιλεις αναρτησεις