ΚΟΙΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΤΑ

  Η ACS από την 1η Αυγούστου δεν εξυπηρετεί την περιοχή του Αλίμου καθώς το εκεί πρακτορείο της έκλεισε. Ο πράκτορας αρνείται να πληρώσει  δεδουλευμένα και αποζημιώσεις ενώ εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν πως δεν τους χρωστά τίποτα, προκειμένου να βρουν δουλειά στους  ” καινούργιους εργοδότες ”,χωρίς αναγνώριση προϋπηρεσίας και με μείωση μισθού 20%!! Συνεχίζοντας την ίδια πολιτική από 1η Σεπτέμβρη έκλεισε και το κατάστημα της Γλυφάδας.
  Η μητρική ACS κινεί τα νήματα και για μια ακόμα φορά πρωτοστατεί στην εργοδοτική επίθεση στον κλάδο προκειμένου να κτυπηθούν μισθοί και δικαιώματα. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί σαν άλλοθι την κρίση, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει κέρδη μετά φόρων 2 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο, ελέγχει πάνω από το 50% του τζίρου της αγοράς, είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του ομίλου INFOQUEST του Φέσσα (πρώην αντιπροέδρου του ΣΕΒ), ενώ οι σχέσεις της με την μνημονιακή χούντα της έχουν εξασφαλίσει δουλειές φιλέτα από τα ΕΛΤΑ. Η ACS είναι κλασικό παράδειγμα του τι σημαίνει στην πραγματικότητα success story στον κλάδο μας, κέρδη για αυτούς , 500 ευρώ για μας και υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών που παρέχονται στο λαό.
  Ταυτόχρονα θέλει να παρουσιάζεται ως η εταιρεία που δεν υποκύπτει σε συνδικαλιστικές πιέσεις και εργατικές διεκδικήσεις. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή. Το 2007 πραγματοποίησε 19 απολύσεις οι περισσότερες εκ των οποίων ανακλήθηκαν κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων που οργάνωσε το επιχειρησιακό σωματείο και η ΣΒΕΟΔ  . Το 2009 επιχείρησε , όπως και τώρα στον  Άλιμο και στην Γλυφάδα, να κλείσει νύχτα το κατάστημα της ACS Αγ. Παρασκευής χωρίς να πληρώσει δεδουλευμένα, μετά από 20 μέρες αποκλεισμών από ΣΕΤΤΕΑ , ΣΒΕΟΔ  και αλληλέγγυους υποχρεώθηκε να πληρώσει όλα τα χρωστούμενα.
  Το καλοκαίρι του 2012 αρνούνταν να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση αν αυτή δεν προέβλεπε μειώσεις κατά 25% και απολύσεις. Έπειτα από 24ωρο  αποκλεισμό υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση χωρίς απολύσεις και μείωση 10% , που και αυτό θα το είχαμε αποφύγει αν συνεχιζόταν ο αποκλεισμός.
  Επίσης μια σειρά αποφάσεων επιθεωρήσεων  εργασίας, που δικαίωσαν εργαζόμενους στα franchise καταστήματα της εταιρείας και επέβαλαν στους πράκτορες να πληρώνουν το επίδομα διαχειριστικών λαθών στους οδηγούς δικύκλων. Ακόμα η οριστική και αμετάκλητη ήττα που υπέστησαν οι πράκτορες της ACS  στις περιπτώσεις απολύσεων, όπου  δίνονταν αποζημίωση εργάτη αντί υπαλλήλου, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα  την τελεσίδικη δικαστική απόφαση  που υποχρεώνει τον πράκτορα της ACS Ζωγράφου να πληρώσει σωστά την αποζημίωση 2 πρώην εργαζόμενών του.
  Τέλος η πρόσφατη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του σωματείου και του συνάδελφου Χρήστου Γιαμπουράνη, όπου έπεσαν στο κενό οι κατηγορίες της ACS εναντίων μας.
  Τα κλεισίματα της ACS Αλίμου και Γλυφάδας είναι άλλο ένα επεισόδιο στην σύγκρουση μεταξύ αφεντικών και εργαζόμενων στον κλάδο μας. Μισθοί πείνας , γιγάντωση της ανεργίας, ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ οι δικοί τους στόχοι που μόνο με την καταστολή και την τρομοκρατία  μπορούν να τους πετύχουν . Αξιοπρεπείς μισθοί, κλαδική σύμβαση, δημόσιο ταχυδρομείο η απάντησή μας. Με απεργίες, καταλήψεις, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη θα νικήσουμε!!!
Ήδη με τους εργαζόμενους της ACS σε Άλιμο και Γλυφάδα έχουμε προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας , οι ίδιοι έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα και από κοινού οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν εναντίων της ACS μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ACS ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΡΓΟ

          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·                     ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ACS
ΑΛΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
·                     ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
·                     ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
 ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών  Εταιρειών Αττικής

Δημοφιλεις αναρτησεις